Δεν νομίζω πως υπάρχει γυναίκα που να μην την απασχολήσει το θέμα "τι θα βάλω πάλι σήμερα"! Πόσες φορές βρεθήκαμε στο αδιέξοδο της τελευταίας στιγμής, λίγο πριν πάμε στη δουλειά, στο πρώτο ραντεβού ή έστω μια απλή βόλτα στο πάρκο. Να ανοίγουμε μια ντουλάπα έτοιμη να σκάσει από την ποσότητα των ρούχων μέσα σε αυτή και πάλι να λέμε "δεν έχω τι να φορέσω".Να ψάχνουμε να βρούμε το αγαπημένο μας μπλουζάκι και να αγνοείται εδώ και κάτι μήνες! Νομίζω πως ήρθε η ώρα να δούμε πως θα οργανώσουμε την ντουλάπα μας!

Το θέμα  δημιουργείται αμέσως μόλις ανοίξουμε την ντουλάπα μας και έρθουμε αντιμέτωποι με τις στοίβες των ρούχων και το χάος που επικρατεί! Εγώ δεν μπορώ καθόλου την ακαταστασία, γι αυτό θα σας αναφέρω μερικά τρικ που έχω υιοθετήσει ώστε όλα να είναι σε τάξη και να μπορώ να βρω πιο εύκολα αυτό που ψάχνω, χωρίς να μεταφέρω όλη μου την ντουλάπα στο κρεβάτι! 
Αρχικά, πρέπει να ξεχωρίσουμε ποια ρούχα θέλουμε να κρατήσουμε και τι μας είναι περιττό. Δεν ξεχνάμε πως τα ρούχα που δεν χρειαζόμαστε και αν είναι σε καλή κατάσταση τα χαρίζουμε σε όσους τα χρειάζονται και τα έχουν πραγματικά ανάγκη.Έπειτα ξεχωρίζουμε τα ρούχα μας σε χειμωνιάτικα, εννοώντας πουλόβερ-παλτό και οτιδήποτε "βαρύ", και στα πιο καλοκαιρινά ανοιξιάτικα. Είναι μια κουραστική και παράλληλα βαρετή διαδικασία αλλά θα μας ανταμείψει στο τέλος! Αφού είναι άδεια η ντουλάπα μας, ας μην τεμπελιάσουμε είναι ευκαιρία να την καθαρίσουμε. Αφού τελειώσουμε και με το καθάρισμα, προτού αρχίσουμε να τοποθετούμε τα ρούχα μας ας πάμε μια βόλτα στην αγορά να πάρουμε τα απαραίτητα για την πλήρη οργάνωση της. 
Tips: Θα χρειαστούμε κουτιά κυρίως μικρού μεγέθους,  για να τοποθετήσουμε μέσα σε αυτά τις ζώνες, διάφορα αξεσουάρ. Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ετικέτες έξω από κάθε κουτί.
Σημαντική αγορά είναι και οι κρεμάστρες.Επενδύστε σε ξύλινες κρεμάστρες και όχι στις σιδερένιες του καθαριστηρίου, διότι τα ρούχα δεν στέκονται σωστά, ενώ για λόγους εξοικονόμησης χώρου οι κρεμάστρες να έχουν θήκη για τα παντελόνια και αντιολισθητικούς "ώμους"
Τώρα ο τρόπος ταξινόμησης του είναι καθαρά προσωπικός. Εγώ σας προτείνω να τα ξεχωρίστε με βάση του χρώματος τους. Ανάλογα το χρώμα που θέλετε να φορέσετε να ψάχνετε στο σωστό σημείο.
Τα ράφια της, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για τα πουλόβερ, τις πιτζάμες και τις φόρμες σας διότι αν κρεμιούνται ξεχειλώνουν και χάνουν τη φόρμα τους. Μην ξεχάσουμε το πρόβλημα του σκόρου για τα μάλλινα μας, γι αυτό είτε πρέπει να προμηθευτούμε διάφορα προϊόντα από την αγορά για να αποφύγουμε τυχόν "τρύπες",  είτε να χρησιμοποιήσουμε αρωματικά βότανα όπως η λεβάντα που και προστατεύει και αφήνει ένα απαλό άρωμα στα ρούχα μας. Μία και δεν έχουμε όλοι την δυνατότητα να αποκτήσουμε μια ντουλάπα επενδυμένη από κέδρο.
Καλό θα ήταν να αποφύγουμε να τοποθετήσουμε τα παπούτσια μας στην ντουλάπα, γιατί όσο καθαρά και να είναι δεν θα αφήνουν και την καλύτερη οσμή. Μια σωστή παπουτσοθήκη θα σας λύσει τα χέρια.
Tips: Για να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση η ντουλάπα μας, κάνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα ξεκαθαρίσματα. Θα σας βοηθήσουν πολύ! 
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΩ! 
Η μόδα κάνει κύκλους και όσα σκέφτεστε να ξεφορτωθείτε επειδή θεωρείτε πως δεν είναι πλέον στην μόδα, σκεφτείτε το ξανά, γιατί θα επανέλθουν! 


G.S

CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου