Πως να μακρύνω τα ΜΑΛΛΙΑ μου σαν... της RAPUNZEL

Ας μην γελιόμαστε, όλες έστω μια φορά, φύγαμε από το κομμωτήριο τελείως απογοητευμένες. Είτε γιατί δεν μας έκοψε αυτούς τους δυο πόντους που ζητήσαμε και τελικά από μαλλί μέχρι την μέση φτάσαμε να έχουμε καρέ, είτε γιατί μας κάηκε το μαλλί και έπρεπε να το κόψουμε αρκετά για να μην το χάσουμε όλο! Και έρχεται το μεγάλο ερώτημα, ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΚΡΥΝΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΜΟΥ!!"
Κορίτσια ξέρω πόσο σας στεναχωρεί γιατί και εγώ παθούσα είμαι! Όμως πειραματίστηκα αρκετά και είδα τα μαλλιά μου να γίνονται ξανά υγιείς και μακριά, αλλά θέλει υπομονή.



Αρχικά, πρέπει να αξιολογήσουμε την κατάσταση των μαλλιών μας.
Είναι καμμένα από ανταύγειες ή πιστολάκι? Κόβονται κομμάτια μαλλιών? και δεν εννοώ μόνο στις άκρες! Αν είναι μόνο οι άκρες, με μια επίσκεψη στο κομμωτήριο καθαρίζοντας ελαφρώς την ψαλίδα και την χρήση ενυδατικού λαδιού είστε έτοιμες, αν οχι...

Ας δούμε βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνουμε:

#1 Αρχικά πρέπει να απαλλαγούμε από τις κατεστραμένες άκρες, με μια επίσκεψη στο κομμωτήριο. Προσοχή, μην "ξεφύγει" το ψαλίδι του κομμωτή! Καλό είναι να καθαρίζουμε τις άκρες μας μια φορά στους 2 μήνες, αλλά με μέτρο!

#2 Προτίμησε κούρεμα σε ένα μάκρος, έτσι θα δείχνουν τα μαλλιά σου, πιο βαριά και πιο μακριά.

#3 Συμπλήρωμα Διατροφής
Μια φορά τον χρόνο, για 1-2 μήνες αναλόγως τις βιταμίνες για μαλλιά και νύχια. Ίσως χρειάζεσαι μια βοήθεια ο οργανισμός σου, για να δυναμώσουν και να μακρύνουν.

#4 Αρχίστε να προσθέτετε στην καθημερινή σας διατροφή περισσότερα φρούτα και λαχανικά

#5 Περιορίστε το styling των μαλλιών με πιστολάκι, πρέσα και ψαλίδι όσο περισσότερο μπορείτε. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα ταλαιπωρήσουν και άλλο τα μαλλιά και θα τα γεμίσουν ψαλίδα.

#6 Λουστείτε με χλιαρό νερό προς δροσερό. Θα τονωθεί η ρίζα σας και δεν θα αφυδατωθούν περισσότερο οι άκρες σας.

#7 Μην λούζεστε καθημερινά! Τουλάχιστον περιορίστε το σε 2-3 φορές την βδομάδα.

#8 Στεγνώστε τα μαλλιά σας φυσικά.

#9 Ενυδατώστε τις άκρες καθημερινά με ένα serum.

#10 Αφήστε τα ελεύθερα, και μην τα σφίγγετε με τα λαστιχάκια.

EXTRA TIPS:


#OLIVE OIL
Μια φορά την βδομάδα, πέρασε σε όλο το μήκος των μαλλιών σου ελαιόλαδο. Μην το φοβηθείς! Ενυδατώνει εξαιρετικά την τρίχα σου. Για να το ξεβγάλεις ευκολότερα, άπλωσε στα μαλλιά σαμπουάν, χωρίς να το έχεις βρέξει, κάνε μασάζ και ξέβγαλε καλά. Επανάλαβε την ίδια διαδικασία.

# ΔΑΦΝΕΛΑΙΟ
Εξαιρετική επιλογή είναι και το δαφνέλαιο! Μπορείς να το βάλεις στις άκρες των μαλλιών σου για ενυδάτωση ή σε όλο το μήκος, για να μακρύνουν γρηγορότερα.

#ΠΕΣ ΝΑΙ στις ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ
Ακόμη μια καλή επιλογή είναι να φτιάξει μια μάσκα με υλικά που έχεις στο σπίτι σου. Χρειάζεσαι 3 κουταλιές ελαιόλαδο, 1 αυγό και μέλι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το σε όλο το μήκος των μαλλιών σας, αφήστε το μερικά λεπτά και ξεβγάλτε! Μπορεί η ιδέα του αυγού να σε τρομάζει αλλά αξίζει τον κόπο.


G.S


CONVERSATION

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου